perjantai 21. elokuuta 2015

Pikku-P 3kk

P on kohta jo 4 kuukautta vanha ja tämä 3-kuukautis postauskin on jäänyt taas roikkumaan. No, annettakoon se kiireiselle anteeksi.

P on 63 cm pitkä ja painaa 6545 grammaa. On kasvanut aivan hyvin, mutta (vertailuhan on suotavaa) huomattavasti hitaampaa kuin esikoinen aikanaan. Erona on, että esikoinen oli korvikkeella, P on täysimetyksellä. P:n pituus menee tasaisesti yläkäyrillä, mutta paino oli pituuteen nähden laskusuunnassa. Saa nähdä joko kohta tarvii antaa kiinteitä.

Tosiaan P on täysimetyksellä ja on ollutkin paria ensimmäistä päivää lukuunottamatta kokoajan. Korvikkeita P ei ole edes maistanut ja tuskin taviikaan ihan heti, sillä lypsettyä rintamaitoa löytyy jo lähes 2 litraa pakastimesta. Tosin tarvekin on, sillä tällä kertaa mulla ei ole mahdollisuus olla aina ruokkimassa itse vauvaani uuden harrastuksen ja koulun vuoksi. Isoveljet saivat aikanaan kiinteitä 3,5-kuukauden iästä alkaen, mutta nyt toivon, että aloituksen voi siirtää jonnekin lähelle 5-kuukauden ikää.

P on todella hyväntuulinen hymyilevä vauva. Joskin korvatulehdukset (niistä lisää myöhemmin) ovat omalta osaltaan verottaneet P:n iloisuutta. P viihtyy parhaiten sylissä, mutta suostuu välillä myös sitteriin tai lattialle, kunhan häntä ei jätetä yksin huomiotta. P osaa olla myös todellinen mielensäpahoittaja ja meidän ihana pikku herkkis, mikä näkyy oikein lohduttomana nyyhkytyksenä jos hän ei saa tarpeeksi huomiota tai esimerkiksi säikähtää kovaa ääntä.


P oppi kääntymään selältä vatsalleen 3kuukauden ja 10 päivän iässä. Päivää nuorempana kuin meidän keskimmäinen, esikoinen oli melkein 4 kuukautta.Parhaiten P viihtyy silti selällään eikä ole juuri sen jälkeen kääntyillyt.

P nukkuu yöunia hyvin vaihtelevasti. Normaalisti hän herää n. 3 kertaa yössä, mutta välillä 1 tai 1,5 tunnin välein! Päiväunirytmi on myös edelleen tosi vaihteleva, nykyisin unet saattavat kestää parhaimmillaan jopa kaksi tuntia, mutta edelleen pitkät päiväunet on enemmän poikkeus kuin sääntö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti