torstai 28. elokuuta 2014

11

Kuopus täytti jo 11 kuukautta! Ei voi olla mahdollista. Mun vauva on kohta virallisesti taapero. Mihin tämä aika menee ja kaikki muut kliseet tähän perään..?..


Pikku-N oppi kävelemään 8.8., ollessaan 10,5 kuukauden ikäinen. Ensimmäiset muutama päivä sen jälkeen horjuva kävely muuttui vielä usein konttaukseksi, mutta nyt ei konttaa enää juuri lainkaan ja kävelykin on jo huomattavasti sujuvampaa. N ei vaan oikein vieläkään osaa nousta seisomaan ilman tukea, joten jos horjahtaa nurin, pitää kontata lähimmän tuen luokse ja sitten voi jatkaa matkaa.

N kiipeilee jo sohvalle, veljensä sänkyyn ja portaita ylös aina jos sellaiset jossain näkee. Ja osaa onneksi yleensä laskeutua hallitusti alaskin jo. 


Yöt meillä menee edelleen samalla mallilla kuin aiemmin: N herää 1-3 kertaa yössä. Aamu on nykyisin yleensä 7 aikaan ja nukkumaan menee edelleen 20-21 välillä. Unikoulu alkaisi olla varmaan ajankohtainen pikkuhiljaa.. Päivällä nukkuu kahdet päikkärit, aamulla n.1,5 tuntia ja päivällä 1-2 tuntia. Päikkärit N nukkuu yleensä vaunuissa, mutta suostuu onneksi nukkumaan ihan missä vain.

N syö hyvin. Maistelee mielellään kaikkea ja tykkää erityisesti sormiruokailusta. Haluaisi kovasti samaa ruokaa, kuin muutkin syövät, mutta en oo vielä osannut tehdä sellaista, mitä voisi pienellekin antaa. Haluaisi myös syödä itse, mutta sekin on toistaiseksi jäänyt lupaamatta. Imetys on oikeastaan kokonaan loppunut. N haluaa rinnalle korkeintaan 2 kertaa viikossa, eikä sieltä juuri mitään enää tulekaan. Kyllähän sitä tarpeeksi kauan kestikin.


N on oikea flirtti hymypoika! Vasta Citymarketissa lirkutteli eräälle vanhemmalle naiselle, niin ettei tämä malttanut jatkaa ostoksia. Sanoi, että oikeen sydämestä ottaa, kun on niin suloinen pieni. Ja onhan se, äitin oma kulta <3

Nykyisin N kaipaa selvästi enemmän seuraa ja tekemistä. Ei voi enää istua telkkaria tuijottamassa, kun pitää huomioida toista kokoajan. N myös tykkää leikkiä jo enemmän leluilla oikeasti, eikä vain syödä niitä. Harjat on tosi mahtavia! Saattaa ottaa ison lattiaharjan ja kulkea ympäriinsä "lakaisten" lattioita. Tykkää N myös autoista ja päryyttääkin hienosti niillä ajaessaan. N tykkää myös tanssimisesta omalla ihanalla pepun ketkutus tyylillään <3


N:llä on nyt seitsemän hammasta, joista viimeiset viisi tuli neljän viikon sisään heinä-elokuun vaihteessa. Hampaiden tulo aiheutti paljon epämääräistä kitinää ja pahaa mieltä.

Edelleen N osoittelee esineitä ja asioita ja tavuja tulee jo useampia. Sanavarasto ei ole "ampu"n lisäksi karttunut enempiä. Esikoinen muuten sanoi tasan vuoden ikäisenä ensimmäisen sanansa, joka oli "lampa" eli lamppu myöskin :)

Vain koira osaa poseerauksen jalon taidon :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti