maanantai 19. toukokuuta 2014

Lakkajuustokakku

Perjantaina sain vihdoin käytettyä ne lakat sieltä pakkasesta lojumasta. Päätin kokeilla tehdä niistä juustokakun ja täytyy sanoa, että tuli aivan uskomattoman hyvää! Ja se on paljon sanottu, koska määhän en edes tykkää lakasta!

Yhdistin kakkuun kolmea eri reseptiä ja lopputulos oli tällainen:

Lakkajuustokakku:

Pohja:
n.250g Digestive keksejä
75g sulatettua voita 

Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Itse en käyttänyt leivinpaperia, toisin kuin yleensä. Voitelin vain vuoan ja näin sain jopa tavallista paremman lopputuloksen.

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
2dl kuohukermaa
6 liivatelehteä
0,5dl vettä
0,5dlsokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään ja lisää kermavaahdon sekaan. Lisää sokeri. Kuumenna vesi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuuman veden joukkoon. Lisää liivatevesi rahka-juusto-kerma-seokseen kokoajan sekoittaen. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.

Kiille:
n.500g lakkoja (tuoreita tai sulatettuja pakasteita)
vettä
4 liivatetta

Kuumenna lakat vähäisessä vedessä. Sekoita liivatteet joukkoon. Levitä kiille hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 30min. Mieluiten ainakin tunti.



2 kommenttia:

  1. Ihana resepti! Ristiäisissä kehuttiin tämä kakku maasta taivaaseen ja kakku loppui kesken. Tein sen huvikseen ylimääräisenä tarjoiluna varsinaisen täytekakun oheen. Olisi pitänyt suosiolla tehdä kaksi lakkakakkua....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mullekin aivan yllätyksenä tuli kuinka hyvän juustokakun saa lakasta!

      Poista